Daan Heerma van Voss

Spreker - Presentator

Daan Heerma van Voss (1986) is schrijver, interviewer, journalist en historicus. In hetzelfde jaar dat hij cum laude afstudeerde, won hij De Tegel, de prijs voor de beste journalistiek van het jaar, voor zijn interviews. Zijn boeken werden genomineerd voor verscheidene prijzen en werden vertaald in het Duits, Zweeds, Spaans, Pools, Russisch, Engels en Chinees. Daarnaast schrijft hij zeer geregeld voor NRC Handelsblad over maatschappelijke ontwikkelingen. 

In 2021 verscheen zijn lovend ontvangen non-fictie-boek De Bange Mens, waarin hij onderzoekt of wij mensen banger zijn geworden. Het korte antwoord: ja. Maar hoe komt dat dan? Is de samenleving met alle stressoren die daarbij komen kijken veranderd, of zijn wij zelf veranderd? En hoe kunnen we anders gaan nadenken over angst? En wat is precies de link tussen creativiteit en angst? Sinds het boek uit is heeft Daan Heerma van Voss in binnen- en buitenland, lezingen en workshops gegeven waarin angst en creativiteit werden besproken en onderzocht. Dit waren altijd opzienbarend eerlijke en open bijeenkomsten. Of het nu om scholieren, studenten, werkgevers of werknemers gaat, degenen die een lezing of workshop van Daan bijwonen, kijken vanaf dan met een andere blik naar zichzelf, naar de maatschappij, en het werk dat ze doen. 

Door de brede achtergrond van Daan Heerma van Voss als historicus en journalist en zijn ervaring als interviewer, is hij ook inzetbaar als panellid of dagvoorzitter. Hij staat bekend om zijn goede voorbereiding en zijn doortastende vragen.

Videofragment
Social Media bereik
> 2.500 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers