Daan Heerma van Voss

Spreker - Presentator

Daan Heerma van Voss (1986) is schrijver, interviewer, journalist en historicus. In hetzelfde jaar dat hij cum laude afstudeerde, won hij De Tegel, de prijs voor de beste journalistiek van het jaar, voor zijn interviews. 

Geen klacht is zo vaak gehoord in de westerse wereld als angst. Of het nu om de dokterskamer, de koffieautomaat of tiktok gaat: anxiety is het toverwoord binnen de mentale gezondheid. Maar ook in het dagelijkse leven van alleman speelt angst een grote rol, ook als dat niet graag wordt toegegeven, omdat het botst met traditionele opvattingen over kracht. 

In Nederland hebben weinig mensen zo grondig onderzoek gedaan naar angst / angstigheid als Daan Heerma van Voss, die er de bestseller De Bange Mens over schreef, dat werd vertaald in zes talen, waaronder Engels en Duits. Nu heeft hij die jarenlange zoektocht die tot het boek heeft geleid, succesvol omgevormd tot handzame sessies, waarin hij jong en oud niet alleen kan uitleggen wat angst is, maar ook laat zien wat angsten ons leren. Degene die goed weet te luisteren naar zijn angsten, komt er namelijk achter wat hij wil in het leven, wat hij verlangt en waar hij van droomt. De sessies van Daan zijn altijd gericht op de toekomst: met kennis van zaken loodst hij het publiek naar zelfinzicht dat ze elders niet snel zullen opsteken, en dat broodnodig is in deze turbulente tijden.

Naast dat Daan beschikbaar is als panellid en gespreksleider, biedt hij drie soorten sessies aan (die uiteraard op maat te maken zijn).

De lezing.
In drie kwartier tot een uur legt Daan geanimeerd uit wat angst is. Wat is het verschil tussen mensen en dieren, als het op angst aankomt? Hoe werkt angst biologisch en neurologisch? Hoe is er in verloop van tijd over angst nagedacht? Waarom hebben zo veel filosofen zich over de kwestie van de angst gebogen, en wat kunnen we van ze leren?

De workshop.
In een uur tijd bespreekt Daan met het publiek hoe angstigheid in het dagelijks leven werkt, en wat er gebeurt als we angst ontkennen of wegdrukken. In een interactief en vaak wervelend gesprek tussen Daan (die zelf veel ervaring heeft met angst) en het publiek, gaan de aanwezigen samen op zoek naar de betekenis van hun angsten en zorgen, en hoe deze op een positieve manier te lezen.

De lezing + de workshop.
 In twee uur combineert Daan bovenstaande vormen, waardoor beide optimaal tot hun recht komen. Eerst voorziet Daan het publiek van de nodige kennis en knowhow over het onderwerp, om ze op die manier in staat te stellen hun eigen zorgen goed te lezen, en ze een uitweg te bieden. Voor veel mensen uit het publiek zijn dit openbarende gesprekken, zo geven ze aan in hun feedback.

Videofragment
Social Media bereik
> 2.500 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers