Daniel Godinho Veiga

Presentator - Dagvoorzitter

Daniel Godinho Veiga (1990) is journalist bij RTV Oost en het NOS Journaal Regio. Hij presenteert daar actualiteitenprogramma’s op TV. Bij RTV Oost maakt hij de dagelijkse talkshow “Bij Oost Vandaag”. Met verslaggevers in de provincie wordt het nieuws besproken, en gasten uit de actualiteit schuiven bij hem aan.

Daniel is een veelzijdige journalist die veel ervaring heeft met het leiden van gesprekken. Zijn werkwijze kenmerkt zich door een goede voorbereiding, die op het evenement zelf ook helemaal los gelaten kan worden. Daniel anticipeert makkelijk op nieuwe situaties en is bijzonder creatief. Anderen omschrijven hem als vlot en snel. Zonder daarbij de inhoud te verliezen.

In 2020 maakte hij de documentaire STEUN: Hoe Hasselt vecht tegen het coronavirus. Voor deze documentaire verbleef hij een week op een schip in Hasselt om persoonlijke verhalen op te halen in het zwaar getroffen stadje. De documentaire werd uitgebreid besproken bij Op1 en uitgezonden door WNL op NPO1.

Naast het presenteren van programma’s doet Daniel ook verslag van sportwedstrijden voor RTV Oost. Voor het radioprogramma De Oosttribune doet hij commentaar bij wedstrijden uit het betaalde voetbal en maakt hij een wekelijkse podcast. Daarnaast doet hij verslag van alle toonaangevende (sport)evenementen in de provincie. Zo was hij in 2019 debatleider bij het slotdebat voor de provinciale verkiezingen.

Sinds 2021 is Daniel een van de presentatoren van het nieuwe programma NOS Journaal Regio waarin al het nieuws van de regionale omroepen voorbij komt.

Als journalist zit Daniel bovenop het nieuws. Door zijn ervaring in het leiden van gesprekken voor radio en tv weet hij als geen ander hoe je een event moet leiden. Door zijn aanpassingsvermogen weet hij bovendien ook op een leuke en vlotte manier de gasten bij het gesprek te betrekken.

Videofragment
Social Media bereik
> 600 volgers
> 1.300 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers