Florian Franken

Presentator - Acteur

Florian Franken (1991) is opgegroeid met Blockbuster films. Film is een krachtige manier om je fantasie op hol te laten slaan, om je mee te nemen op een avontuur en je emotioneel te raken; en dat allemaal terwijl je veilig voor de tv zit. Dit was voor Florian de inspiratie en motivatie om te studenten in de wereld van film & video. Oorspronkelijk afgestudeerd als video-editor in 2011, maar is zijn werk uiteindelijk vooral voor de camera geworden in plaats van achter de camera.

Na diverse trainingen en workshops te hebben gevolgd, zoals De Rutger Hauer Film Factory, heeft Florian in diverse korte films en tv-commercials gespeeld. Waaronder: bol.com, Praxis, Eneco, Enexis, BVA Auctions en NPO Radio 4.

Naast acteren heeft Florian veel presentatie-ervaring. Hij presenteerde 2 jaar lang als de ANWB Expert en was de Quiz-master voor de 100% Appelquiz van Servero. Daarnaast is door zijn enthousiasme Florian veel gevraagd presentator voor onder andere instructievideo’s van Burger King en Gemeente Rotterdam.

Florian Franken is een echte Rotterdammer. Hij zoekt daarom graag naar verhalen in zijn stad waaruit hij eigen documentaires produceert. Zo maakte hij Fabels uit Vreewijk, met het ontstaan van de Fabeltjeskrant in Rotterdam-Zuid (exclusief te zien tijdens 50 jaar Fabeltjesland); en drie seizoen van Rotterdam van Onderen, een serie waarin Florian bizarre en bijzondere ondergrondse ruimtes onder de stad uitlicht. Deze serie is uitgezonden VPRO Makers van Morgen en NPO 2:Doc.

Daarnaast is Florian onder de naam Florian TV Network ook nog steeds achter de schermen actief. Hierbij werkt hij als animator en maakt hij uitleg-animaties, socials en andere motion graphics voor de Rijksoverheid en bedrijven waaronder HEMA, CBS, BOVAG en het Voedingscentrum.

Florian Franken is een multi-inzetbaar talent vol enthousiasme. Van acteren, presenteren, produceren tot creëren.

Videofragment
Social Media bereik
> 400 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers