Jefferson Yaw Frempong-Manson

(Stem) Acteur - Spreker - (Online) Presentator - Spoken Word Artiest - Schrijver - Singer-songwriter - Performance artiest - Danser - Model

Jefferson Yaw Frempong-Manson (1999) is een veelzijdig talent wie doorbrak in 2016 met zijn rol als Tommy in de internationale hit-serie ‘Just Like Me!’ op Disney Channel en Disney+. Hiervan zijn twee seizoenen gemaakt, tezamen met een 13-delig muziekalbum waarna een tour volgde.

In 2020 kreeg Jefferson een hoofdrol als Cosmo in het nieuwe concept van de bekende Nederlandse jeugdserie SpangaS de Campus. Een jaar later leerde een nog breder Nederlands publiek hem kennen door zijn rol als een van de discipelen tijdens The Passion op live tv en speelde hij een bijrol in de NPO serie ‘Oogappels’ en in de Netflix film ‘De Groeten van Gerri’.

Naast acteren is Jefferson te boeken als stemacteur, spreker, (online) presentator, spoken word artiest, schrijver, singer-songwriter, performance artiest, danser en model.

Jefferson heeft zingend al meerdere live shows geopend met zijn eigen muziek of door een Spoken Word performance. Als presentator heeft Jefferson gestaan op verschillende festivals, (politieke) educatie programma’s, (milieu)initiatieven en demonstraties. Denk aan organisaties als onder andere: Milieudefensie, Fawaka Nederland, Jongeren Milieu Actief, De Vrijheidsmaaltijdsoep, Young Impact, Fossielvrij, Squla en Prodemos.

Voor nu werkt hij aan zijn eerste hoofdrol in een coming of age fictie film, is hij begonnen aan de Toneelschool en Kleinkunst Academie van Amsterdam met daartussen opnames voor zijn eigen muziek. Dit in samenwerking met een investeerder om onafhankelijk te releasen en te pitchen aan verschillende muziek labels. Dit terwijl hij zijn eigen kledinglijn en merchandise opzet. Jefferson Yaw Frempong-Manson is een multi-talent wie er meer dan klaar voor is om zijn eigen muziek te introduceren aan de muziekindustrie met zijn zwoele, maar dansbare R&B Soundscape.

Videofragment
Social Media bereik
> 14K volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers