Leonie van der Grinten

Spreker - Presentator

Leonie van der Grinten (1989) wist van kleins af aan al dat ze strafrechtadvocate wilde worden. Waar een wil is, is een (snel)weg voor Leonie. Zodoende werd ze recent door Nieuwe Revu uitgeroepen tot beste aanstormend strafrechtadvocate van Noord-Brabant, stond ze in 2018 in de finale van Legal Women Upcoming Talent of the Year, won ze in 2017 de prestigieuze Oost-Brabantse Pleitwedstrijden en startte ze in 2018 haar eigen strafrechtkantoor in Eindhoven.

Op haar sociale media is ze beter bekend als Meester Leonie en neemt ze inmiddels ruim 40.000 volgers mee langs allerlei aspecten van het strafrecht, met als doel om de maatschappij en het strafrecht dichter bij elkaar te brengen.

Op toegankelijke en professionele wijze staat Leonie tientallen keren per jaar als spreker en dagvoorzitter voor verscheidene groepen. Haar rol varieerde afgelopen tijd van het geven van lezingen over uiteenlopende onderwerpen via haar eigen Academy tot het hosten van een eigen podcast en van het verzorgen van masterclasses pleiten/overtuigen (B2B) tot het (online) dagvoorzitten van diverse evenementen. 

Met haar ruime ervaring in de wereld van de advocatuur en het ondernemerschap verzorgt Leonie met veel passie steevast een inspirerende en leerzame sessie. Over sociale media, leren overtuigen als een strafrechtadvocaat, bloggen/schrijven, ondernemen, werkzaam zijn als vrouw in een mannenwereld, en over algemene (juridische) onderwerpen. Als dagvoorzitter en presentator wordt Leonie gekenmerkt door professionaliteit, hier en daar een knipoog, oprechte nieuwsgierigheid, openheid en een persoonlijke aanpak. Spreken is Leonie op het lijf geschreven en ze host dan ook met veel energie en gedrevenheid ieder (online) evenement.

Sprekersthema Leonie van der Grinten

Meester Leonie organiseert masterclasses pleiten voor bedrijven en ondernemers. In deze masterclass leert zij de deelnemers hoe te overtuigen als een strafrechtadvocaat. Deze skills komen immers niet alleen van pas in de rechtszaal, maar ook daarbuiten. Denk aan sales-technieken, maar ook aan het overtuigend overbrengen van jouw ideeën aan je collega of baas.

Social Media bereik
> 27.000 likes
> 13.000 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers