Nienke Helder

Spreker

Nienke Helder (1991) is ontwerper, ondernemer en activist. Vier jaar geleden studeerde zij af aan de Design Academy Eindhoven met het ‘Sexual Healing Project’. Deze reeks van vier ‘sensory objects’ ontwikkelde ze naar aanleiding van haar eigen ervaring, om vrouwen met seksuele problemen na trauma te kunnen helpen bij hun herstel. Bij de presentatie van haar graduation project, barstte gelijktijdig de #Metoo affaire los die een mediastorm voor het project veroorzaakte.

Door de vele positieve reacties op haar concept besloot Nienke haar idee te gaan realiseren. Samen met haar doelgroep, behandelaars en wetenschappers, ontwikkelde ze prototypes gefinancierd door ruim 140 crowdfunding supporters. Sinds 2020 is ze actief als CEO van FemTech onderneming Sexual Healing, waarmee ze haar producten op de markt brengt en meewerkt aan wetenschappelijk onderzoek naar vrouwelijke seksuele gezondheid.

Nienke spreekt op toegankelijke wijze over hoe haar eigen ervaringen op het gebied van trauma en seksualiteit hebben geleid tot het opzetten van een missie gedreven onderneming, in een wereld vol taboes. 

Onderwerpen om over te spreken:

  • ‘Van een probleem dat je leven beïnvloedt, je bedrijf maken’
  • Oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken: ‘Hoe los je een collectief probleem samen op, ook als je nog niet weet hoe.’
  • ‘Gemotiveerd blijven als een thema dat zo dicht bij jezelf ligt je ook kwetsbaar kan maken’ 
Nienke Helder is ook samen in te huren met haar compagnon Inge als spreker over hun FemTech onderneming Sexual Healing. Lees hier meer.
Video van Nienke Helder
Social Media bereik
> 3.000 volgers

Contactformulier

    Contact

    Vul ons contactformulier in, bekijk de contactpagina of neem per e-mail of telefoon contact met ons op.

    Copyright sinds 2021 | TXLXNT – Talent Agency | onderdeel van De Jonge Sprekers